Inghetata de caramel

de sandytza in Prajituri, 9 Iun 2009 | 5411 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr lapte5 galbenusuri120 gr zaharPentru caramel4 linguri zahar3 linguri apa1 lingura unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de caramel:


Inainte de toate se baga in congelator un vas de inox gol, in care se va pune inghetata.
Se pune laptele la fiert.
Galbenusurile se freaca cu zaharul ,cu o lingura de plastic sau de lemn , pana isi schimba culoarea.
Se ia laptele de pe foc, se strecoara , si se adauga treptat peste galbenusurile frecate, amestecand continu.Se pune inapoi pe foc si se lasa pana incepe sa fiarba .
Separat intr-o craticioara se pune aharul la caramelizat cu 2 linguri apa.Cand incepe sa isi schimbe culoarea , se adauga untul si o lingura de apa si se amesteca bine. .
Se adauga peste amestecul de lapte cu oua , se amesteca bine si se lasa la raci la temperatura camerei.
Se toarna totul in vasul de inox de la congelator si se lasa la congelat in jur de 3 ore .
Din cand in cand se scoate din congelator, cam la 30-40 minute si se freaca bine pentru a se sparge cristalele de gheata care se formeaza mai ales la prima congelare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu cocos, de post