Inghetata cu sofran,cardamon si apa de trandafir

de Mitinita in Dulciuri, 10 Iun 2012 | 6371 vizualizari

 

O altfel de inghetata,prima de felul acesta pe care o incerc,e pe baza de budinca

 

INGREDIENTE

  • 200 ml lapte
  • 4 linguri de amidon alimentar
  • 100 gr zahar
  • 1/4 lingurita de sofran dizolvat in 50 ml de apa de trandafir
  • 2 bucati de cardamon crapate
  • 100 ml de caimac
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu sofran,cardamon si apa de trandafir:

Cu o zi inainte,caimacul se pune intr-o farfurie si se da la congelator.

Laptele se pune pe foc,impreuna cu zaharul si cardamonul. Separat,se amesteca amidonul cu cateva linguri de lapte rece si se adauga laptelui de pe foc cand acesta incepe sa fiarba. Se lasa sa se ingroase,amestecand continuu. Se ia oala de pe foc si se adauga sofranul cu apa de trandafir. Se amesteca bine si se lasa sa se raceasca.

Se pune intr-un recipient si se baga la congelator. Se amesteca la fiecare 20 de minute,repetam procesul de 3-4 ori.

Inainte de a o servi,rupem caimacul in bucatele si il adaugam inghetatei. Eu l-am adaugat la inceput si s-a contopit,normal ar fi ca bucatile de caimac sa se vada in inghetata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu sofran,cardamon si apa de trandafir" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sendvișuri calde, la cuptor - Ușor de făcut și savuroase

ieri la 10:43

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu ciocolata,piure de castane şi fructe de pădure