Inghetata cu fructe de padure

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 25 Iun 2016 | 10950 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr fructe de padure congelate (coacaze, zmeura, afine)
  • 200 gr fructe de padure proaspete (coacaze, zmeura)
  • 400 gr frisca naturala (pregatita cu smantana)
  • 400 gr iaurt 10% grasime
  • 2 linguri cu miere de albine
  • o pastaie de vanilie
  • optional: topping de fructe de padure, ciocolata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata cu fructe de padure:

Incepem prin a pregati frisca: smantana se mixeaza pana ce incepe sa isi mareasca volumul. Se adauga doua linguri cu zahar, semintele de vanilie si se mixeaza la viteza mare pana ce se ingroasa. Pentru consistenta se pot adauga cateva picaturi de zeama de lamaie. (Se pastreaza la rece minim o ora.)

Fructele de padure congelate se paseaza impreuna cu iaurtul si mierea de albine. Se adauga frisca rece si se incorporeaza complet.

Dam vasul la frigider pentru doua-trei ore, dupa care il scoatem si mixam din nou inghetata. Se pune apoi in cupe/pahare/forme preferate si se pastreaza la congelator pana la servire.

Se orneaza cu fructe proaspete, topping de fructe sau ciocolata.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Am "ascuns" in inghetata, spre bucuria domnisoarei R. si 100 gr de ciocolata (fulgi)

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

ieri la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

ieri la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

ieri la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Inghetata cu mascarpone si fructe de padure