Indiene cu frisca

de Criss in Prajituri, 28 Mar 2011 | 30709 vizualizari

 

Imi aminteste de copilarie. Si totusi nu e reteta aceea pe care o cautam. E foarte buna dar totusi nu are acelasi gust ca prajitura pe care o mancam la cofetarii pe vremuri.

 

INGREDIENTE

  • -4 oua
  • -4 linguri zahar
  • -4 linguri faina
  • -300 ml frisca
  • -100 g ciocolata amaruie
  • -o cescuta apa,
  • 3 linguri zahar
  • esenta de rom pentru insiropat blaturile

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Indiene cu frisca:

Se separa ouale, albusurile se bat spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si se bat cu mixerul pana se topeste zaharul. Apoi se adauga faina si albusurile batute.  Eu am copt blatul in forme de briose. Am pus o lingura de compozitie in fiecare orificiu.

Se coc aproximativ 15 minute

Blaturile se insiropeaza si se umplu cu frisca din belsug.

Ciocolata se rupe, se pune intr-un vas termorezistent si se pune in cuptorul cu microunde sa se topeasca. Se adauga putina frisca lichida sau lapte si se amesteca bine pana are consistenta unei glazuri.  Glazura mea a iesit putin prea groasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Indiene cu frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Lavinia 1

01.12.2012, 00:46

mena29 1

01.12.2012, 09:10

Wooow,de cand nu am mai vazut indiene,imi plaaac muuult!

rodicaspring 1

27.04.2013, 18:54

eu am mincat altfel....stiu ca se pune in mijloc spuma tare batuta din albus cu aroma de vanilie, iar deasupra frisca......

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]