Icre de peste

de claudiaO in Peste, 8 Ian 2014 | 9191 vizualizari

 

Am primit cu cateva zile inainte de sarbatori niste icre de la o prietena, asa ca, daca tot se manca peste de Anul Nou, am trecut la preparare :D
Eu sunt mare amatoare de icre...asa ca ...oricnad sunt bine venite, nu numai de Anul Nou :P

 

INGREDIENTE

  • icre de peste (nu stiu de care peste - de obicei folosesc de hering)cca 200 gr.
  • gris de grau 50 gr
  • ulei 300 ml
  • zeama de lamaie
  • ceapa
  • sare
  • apa clocotita
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Icre de peste:

Pregatim mai intai grisul pt a avea timp sa se raceasca -  eu pun dupa ochi la o parte de gris cca. 3 parti de apa - se pune la fiert si se amesteca sa nu se prinda de cratita si sa nu faca cocoloase - se lasa sa se raceasca bine.

Incepem sa preparam icrele - punem icrele in castron si incepem sa picuram cate putin ulei; cand se ingroasa prea tare mai picurm putina apa clocotita, apoi continuam cu ulei si altenam cu zeama de lamaie pana terminam cantitatea de ulei.

Acum vine randul sa amestecam compozitia de icre cu grisul - putin cate putin pana se omogenizeaza bine, apoi punem ceapa dupa gust.

Ca sa nu fie prea iute ceapa, eu o toc inainte si o dau cca 10 minute la congelator, apoi o storc de zeama.

Mai punem sare si zeama de lamie daca mai este nevoie si servim cu pofta.

 

TIPS-URI

1

Daca se taie, eu intotdeauna le dreg cu apa clocotita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Icre de peste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]