Hummus

de alinutza1983 in Mancaruri de post, 8 Aug 2011 | 7141 vizualizari

 

Odata cu lipiile cu iaurt am facut si aceasta pasta de naut : hummus- atat de apreciata in bucatariile arabe ( si care m-a cucerit si pe mine cu multa vreme in urma : ) ).

 

INGREDIENTE

  • 2 cutii naut
  • 1 lămâie
  • 2-3 linguri tahini
  • 2 căţei de usturoi
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • sare ,
  • piper ( alb )
  • PTR DECOR:
  • boia dulce,
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Hummus:

Haideti sa vedem cum se face aceasta reteta de hummus. Foarte usor va asigur. ;)

1. Nautul din conserva se clateste in apa calduta, apoi il mai punem la fiert cca 10 min ( in apa deja calda)!

nota : daca avem naut uscat procedam intocmai ca la fasole si il lasam la inmuiat cam 4-5 ore inainte de a-l pune la fiert!

2. Năutul fiert si scurs se pasează (în robot / blender), apoi se amesteca cu pasta de susan, zeama de lamaie si usturoiul tocat marunt - chiar pasta!

3. Se adaugă, amestecând continuu, uleiul şi apă (din apa în care a fiert năutul) până obţinem o cremă fină, dar consistenta, apoi potrivim de sare si piper!

4. Se serveste alaturi de lipie proaspata, decaorat cu putin ulei de masline si boia dulce!

Aceasta reteta de hummus pe mine m-a cucerit, sper ca si pe voi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Hummus" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Hummus