Gusa de curcan umpluta

de ANCA in Curcan, 6 Oct 2010 | 23017 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • gusa de curcan
  • inima, ficat, pipota de la un curcan
  • cca 200 g carne curcan
  • grasime de curcan/pasare sau ulei de masline
  • 2 oua
  • o ceapa mare
  • marar si patrunjel
  • cimbru
  • maghiran
  • o felie groasa de paine inmuiata in lapte si stoarsa
  • o mana de stafide (optional)
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gusa de curcan umpluta:

Se scoate gusa curcanului cu atentie, astfel incat sa nu se taie sau perforeze, se intoarce pe dos ca sa se spala bine.

Maruntaiele si carnea se fierb cca 30 minute, apoi se toaca marunt la masina de tocat sau se pun in robotul de bucatarie, incat sa rezulte o consistenta ca la drob, nu pasta!

Se amesteca bine cu ouale, grasimea de pasare sau uleiul, verdeata si ceapa tocate marunt (calita in unt in prealabil, fara sa se rumeneasca), painea stoarsa, stafidele si condimentele, apoi se umple cu grija gusa, se leaga cu o sfoara si se aseaza intr-un vas termorezistent, cu 2 cani de zeama de la organele fierte, in care punem boabe de piper si o foaie de dafin.

Se pune la cuptor cam 45 minute, la 200 de grade, pana se rumeneste gusa. Se intoarce pe toate partile din cand in cand, si se stropeste cu zeama.

TIPS-URI

1

Se poate servi ca aperitiv, sau ca fel principal cu un piure si salata sau muraturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Gusa de curcan umpluta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

liana_geicu 1

07.10.2010, 21:53

Foarte interesant! cred ca este o bunatate

ANCA 1

08.10.2010, 18:01

multumim, dragelor! chiar va recomand sa incercati reteta asta, este o delicatesa!! si foarte greu de facut nu este..

Nicolae 1

10.10.2010, 12:37

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

ieri la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

ieri la 09:15

Chec Pina Colada - Pufos, aromat si usor de facut

de RODIMUR 8

pe 21.08 la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana - Aromat si gustos

de Caty 3

pe 21.08 la 22:18

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de curcan cu mere