Guguluf cu nuca si iaurt

de La Ancuta in Prajituri, 17 Iun 2014 | 4758 vizualizari

 

Cred ca v-am mai povestit cat de mult imi place sa-mi beau cafeaua de dimineata alaturi de o felie de chec. Dar sa nu fie orice chec :D. Imi plac cele aromate, pufoase, cu o consistenta usor umeda. Ei bine, acest guguluf este exact pe gustul meu: perfect langa cafeaua de dimineata :).

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • 159 ml ulei
  • 200 g faina
  • 200 g nuca macinata
  • 1 plic praf de copt
  • 250 ml iaurt
  • 2 linguri aschii de ciocolata (optional)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Guguluf cu nuca si iaurt:

Mixam ouale cu zaharul pana cand isi dubleza volumul apoi adaugam extractul de vanilie. Adaugam apoi uleiul in fir subtire, mixand continuu.

Amestecam faina cu nuca si praful de copt si o adaugam in compozitie alternand cu iaurtul. La final adaugam aschiile de ciocolata si amestecam usor.

Turnam compozitia in tava de guguluf unsa cu unt. Eu am folosit o forma de silicon care nu a trebuit unsa.

Dam la cuptor, la foc potrivit timp de 50 minute, sau pana trece testul scobitorii.

Rasturnam pe un gratar de bucatarie si lasam sa se raceasca apoi pudram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Guguluf cu nuca si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

La Ancuta 1

18.06.2014, 08:28

Buni, chiar daca fug, checul il las aici

La Ancuta 1

18.06.2014, 08:29

Cu mare drag

tarasmariana 1

18.06.2014, 19:34

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu migdale - Crocanți și delicioși

pe 04.04 la 11:47

Drob de pui - Rețeta simplă și savuroasă pentru masa de Paște

pe 04.04 la 11:30

Prăjitura cu biscuiți și cremă de vanilie - Deliciu fin și cremos

pe 03.04 la 10:08

Rețeta de cozonac fără frământare - Pufos, dulce și aromat

pe 03.04 la 10:02

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Chec Tradaro cu Rama mit Butter