Green Cake

de Dana Cristea - pusikmea in Torturi, 16 Iun 2011 | 4316 vizualizari

 

l-am facut pentru invatatoarea nepoatei mele...

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 4 oua
  • 200 g de zahar
  • 200 ml lapte
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri de ulei
  • esenta de vanilie
  • 200 g faina
  • Crema ganache de ciocolata:
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • Spuma de capsuni:
  • 300 g capsuni
  • 300 ml frisca lichida
  • 2 linguri zahar pudra
  • Ganache de ciocolata alba
  • 200 g ciocolata alba
  • 200 ml frisca lichida
  • esenta de vanilie
  • Pentru decor
  • frisca
  • bomboane argintii
  • colorant alimentar galben
  • colorant alimentar albastru
  • grilaje de ciocolata
  • zahar colorat ( albastru )
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Green Cake:

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul in ploaie, galbenusurile unul cate unul, uleiul, laptele, esenta de vanilie, faina amestecata cu praful de copt, dupa care omogenizam bine compozitia.

Turnam compozitia intr-o forma rotunda si dam la cuptor app. 30 de minute la foc mic.

Pregatim crema ganache de ciciolata :

Punem 100 ml de frisca lichida intr-un vas, o aducem la punctul de fierbere, dupa care punem ciocolata rupta bucatele si amestecam pana se dizolva si se omogenizeaza, se da la rece cateva ore, dupa care o batem cu mixerul pana devine spuma si o amestecam cu restul de frisca pe care o batem separat.

La fel procedam si cu crema ganache de ciocolata alba, doar ca aici mai adaugam si esenta de vanilie dupa ce o luam de pe foc.

Pregatim si spuma de capsuni:
Mixam frisca. Pasam capsunile si le amestecam cu zaharul pudra si esenta, dupa care le punem peste frisca si omogenizam spuma. Dam la rece

Asamblarea tortului:

Taiem blatul in 3.

Insiropam cu un sirop facut din apa, zahar si esenta de vanilie.

Punem cremele dupa preferinte, eu am pus mai intai ganache de ciocolata cu lapte, spuma de capsuni si ganache de ciocolata alba.

Am ornat cu frisca si bombonele argintii.

Culoarea verde am obtinut-o prin combinarea colorantului galben cu albastru.

Grilajele le-am facut din ciocolata topita, cu ajutorul unei pungi, le lasm sa se intareasca bine, dupa care cu ajutorul unui cutit le desfacem usor si lepunem pe margini sau fiecare dupa preferinte si imaginatie.

Deasupra am presarat zahar colorat albastru pentru a da senzatia de roua.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Green Cake" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu nutella - Fragede, aromate si pline de crema

de laura_n 7

ieri la 13:33

Desert Amarela

pe 17.10 la 17:50

Plăcinta dulce cu brânză și stafide - Rețeta simplă și delicioasă

pe 17.10 la 15:17

Cremă de brânză cu marar și dulceață de ceapă cu bacon - Explozie de gusturi și arome

pe 17.10 la 07:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]