Gratin rapid de dovlecei si branza

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 30 Iul 2013 | 21307 vizualizari

 

Rapid si delicios in orice moment :)

 

INGREDIENTE

  • 3 dovlecei
  • 3 oua
  • 6 linguri smantana
  • 300 gr branza( telemea)
  • 5 linguri pesmet
  • 2 linguri ulei de masline
  • turmeric( un praf bun)
  • 1 legatura de marar( sau patrunjel ce va place)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gratin rapid de dovlecei si branza:

Dovlecelul se rade se presara cu foarte putina sare si dupa doua trei minute se stoarce de zeama.( in sita sau in pumn cum doriti).

Se amesteca cu galbenusurile, branza faramitata( 250 gr), smantana, mararul( sau patrunjelul dupa caz sau ambele), turmericul,  uleiul de masline si pesmetul.

Albusurile batute spuma se incorporeaza usor. Deasupra radem branza( 50 gr).

Ungem o tavita ceramica cu ulei si punem compozitia.

Coacem pentru 35 de minute( aproximativ ) la 200 de grade. Delicios!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin rapid de dovlecei si branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (53)

Mitinita 1

10.10.2014, 10:48

Acuma o fac Pe bune, chiar am dovlecei si imi era pofta de asa ceva

Mitinita 1

10.10.2014, 13:51

e in cuptor, tare bine miroase

RuxyRux 1

11.10.2014, 12:08

Sper scumpa Miti...ca ti-a si placut! Ma bucur ca ai ales reteta mea!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]