Gogosile bunicii (scovergi)

de cristinutanicolita in Dulciuri, 13 Ian 2017 | 21775 vizualizari

 

"Ca la bucatarasi acasa".

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 200 ml apa calduta
  • 1 praf de sare
  • coaja de portocale
  • 2 lg zahar
  • 1 plic drojdie uscată
  • 100 ml ulei
  • zahăr pudra
  • ulei pt prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosile bunicii (scovergi):

Cernem faina. O amestecam cu drojdia si sarea. Adăugăm și restul ingredientelor si framantam un aluat elastic si nelipicios. 

Acoperim bolul cu un prosop si il lasam sa crească până isi dublează volumul. 

Dupa ce a crescut aluatul, il împărțim in bile aproape egale. Luam o bila, o intindem cât mai subtire, pe masa de lucru unsa cu ulei.

Prajim gogosile in ulei încins.

Cand le servim le pudram cu zahar. 

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosile bunicii (scovergi)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi