Gogosi umplute cu gem

de katty in Dulciuri, 31 Ian 2017 | 4021 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina
  • 300 ml lapte
  • 1 ou
  • 150 gr zahar
  • 50 gr unt
  • 1 lingura rom
  • esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 plic drojdie uscata
  • ulei ptr prajit
  • zahar pudra ptr ornat
  • gem ptr umplut dupa preferinta(eu am folosit dulceata de zmeura si revent)
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi umplute cu gem:

Cernem faina intr-un castron si o amestecam cu  drojdia uscata.

Intr-un ibric, punem laptele, zaharul si untul si amestecam pe foc  pana zaharul se topeste si laptele este caldut. Facem o adancitura in faina in care punem oul, romul, vanilia si turnam laptele cate putin, amestecand pana obtinem un aluat nelipicios, pe care il lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Intindem aluatul pe un blat de lemn intr-un strat de 1 cm si, cu ajutorul unui pahar, il taiem in forme rotunde pe care le mai lasam 10 min la crescut, apoi le prajim in ulei incins. Scoatem gogosile pe hartie absorbanta. Incalzim usor gemul si, cu ajutorul unei seringi de ornat, intepam  gogoasa intr-o parte laterala si o umplem cu gem.

Cernem deasupra gogosilor, zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi umplute cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

Rondele de ceapa pane, la tigaie – delicioase si simplu de facut

de vasimur 4

pe 21.11 la 11:23

Mini rulade de cotlet de porc - Savoare maximă într-un preparat excelent

pe 21.11 la 11:02

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]