Gogosi pufoase

de laura_n in Prajituri, 12 Ian 2013 | 12425 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina
  • 1 ou
  • o cana lapte cald
  • 1 plic drojdie uscata
  • 50 gr zahar brut
  • zahar vanilat
  • coaja rasa portocale
Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase:

Intr-un castronel, am pus zaharul (si zaharul vanilat) amestecat cu laptele caldut si drojdia. Am amestecat un pic si am lasat sa se umfle.

Intr-un castron, am pus faina, am ras coaja portocala, am facut un locas in mijloc si am adaugat amestecul de drojdie si am amestecat. Am adaugat oul si am framantat un aluat pe care l-am lasat la crescut cam o ora si jumatate (de fapt uitasem de el )

Am intins o foaie nu foarte subtire si am decupat dreptunghiuri pe care le-am crestat in mijloc si le-am rasucit la un colt.

Am prajit in ulei incins, le-am scos pe hartie absorbanta si dupa ce s-au racit un pic, le-am tavalit prin zahar pudra.

 

TIPS-URI

1

inainte foloseam 500 gr faina, insa acum nu mi-a ajuns. ideea este ca au iesit mai pufoase ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

Bya Ralu 1

15.01.2013, 01:24

ce faine sunt!mie mi-ai pastrat???

Alina26 1

26.03.2013, 14:29

si eu vreau vreo cateva..!!!!!

alinaelena 1

26.03.2013, 14:48

cred ca sunt minunate...vreau si eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu cașcaval și chorizo - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 09:26

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

pe 18.07 la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

pe 18.07 la 08:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosi