Gogosi pufoase

de iry-gabriela in Dulciuri, 23 Mai 2012 | 7118 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un cub drojdie
  • 600 g faina alba,
  • 200 ml apa calda,
  • 200 g iaurt,
  • 2 oua,
  • un pahar de bere,
  • 2 plicuri de zahar vanilat,
  • esenta de rom,
  • 4 linguri de zahar+2 lingurite,
  • ulei si zahar pudra.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pufoase:

Pentru inceput facem o maia din drojdie, 2 lingurite de zahar, 3 linguri de faina si apa calda pe care o lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.

Faina o cernem si o asezam intr-un lighean mai mare in care ii facem o gaura in mijloc si adaugam iaurtul, ouale batute, paharul de bere, zaharul vanilat, esenta, zaharul si 4 linguri de ulei. Se framanta un aluat elastic adaugand si ulei pana nu se mai lipeste de mana.     

Se lasa aluatul la crescut, dupa care se intinde cu sucitorul si dand forma gogoselelor cum le dorim. Eu am folosit o cana de ceai. Le prajim in ulei bine incins dupa care le scoatem si le pudram cu zahar pudra.

TIPS-URI

1

berea face ca gogosile sa fie foarte pufoase si delicioase

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Rocsi 1

24.05.2012, 11:22

Ce harnicuta

iry-gabriela 1

24.05.2012, 14:31

mi-am dat interesul sa iasa bune ca tare imi mai plac....va pup pe toate

mioritica 1

27.05.2012, 17:09

acum fug sa le fac si eu va spun cum au iesit

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

pe 14.11 la 14:04

Omletă cu ceapă și bacon - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 14.11 la 10:46

Plăcinte burger - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

pe 13.11 la 10:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]