Gogosi cu ciocolata

de Irina in Prajituri, 26 Ian 2012 | 17969 vizualizari

 

Reteta de gogosi am luat-o de la Miha. Doar ca eu nu am pus ciocolata in gogosi ci pe deasupra lor. Multumesc, Miha!

 

INGREDIENTE

  • 200 g iaurt
  • 1 ou
  • 25 g zahar
  • 25 g unt
  • esenta de vanilie
  • 50 ml lapte
  • 1 plic drojdie
  • 400 g faina
  • ulei pentru prajit 

    Pt. glazura de ciocolata: 

  • 100 g ciocolata
  • 50 ml frisca sau smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi cu ciocolata:

 

Intr-o ceasca se pune laptele caldut si drojdia. Oul se amesteca cu zaharul si cu un praf de sare, se adauga untul topit, iaurtul si esenta de vanilie. Se adauga faina si se framanta bine aluatul.

Se lasa la dospit, acoperit cu un prosop curat si intre timp se pregateste glazura. 

Frisca se pune intr-un vas pe foc si cand se incalzeste se adauga ciocolata rupta in bucati mici. Se amesteca pana se topeste ciocolata si se lasa la racit.

Se intinde o foaie din aluat si se decupeaza cercuri cu un pahar. Pentru ca Matei a vrut gogosi cu gaura, cercul mic l-am decupat cu instrumentul de curatat cotorul de mar. 

Gogosile astfel formate se pun in tigaie in ulei incins, avand grija sa le intoarcem de pe o parte pe alta pana cand prind o culoare aurie. Se scot pe un prosop de hartie pentru a absorbi uleiul in exces.

Dupa ce se racesc putin, se dau prin ciocolata si se asaza cu grija pe un platou. 

 Cum va spuneam, eu am decupat gaura gogosilor si aluatul rezultat era atat de haios, ca niste gogosele...Le-am aruncat in uleiul incins si pe ele si dupa ce s-au racit putin le-am tavalit prin ciocolata spre distractia copiilor. 

Gogosile au fost tare bune si duuuulci de am lesinat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]