Gogosele de malai

de lili in Aperitive / Garnituri, 4 Feb 2011 | 7552 vizualizari

 

Reteta am vazut-o pe blogul Laurei Laurentiu http://www.retetecalamama.ro

 

INGREDIENTE

  • - mamaliga rece
  • - faina 
  • -praf de copt
  • - ulei pentru prajit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosele de malai:

Puneti intr-un lighean 3-4 maini bune de faina (amestecata cu praful de copt; un pliculet de praf de copt se pune la 500 gr. faina) si adaugati mamaliga.Incepeti sa framantati, adaugand faina pana cand se obtine un aluat consistent, care nu se mai lipeste de maini.Presarati faina pe masa  si intindeti aluatul cu ajutorul sucitorului intr-o foaie groasa de 4-5 milimetri. Cu un paharel, taiati cercuri sau dupa preferinta (marginile ramase in urma decuparii se framanta si se intind din nou).Se incinge uleiul  intr-o tigaie cu peretii mai grosi si se plonjeaza pe rand cerculetele de aluat.

Daca uleiul este destul de incins, gogoselele se vor umfla imediat.  Se prajesc gogoselele pe ambele parti pana devin aurii .
Pe masura de sunt gata, se scot pe o hartie absorbanta. Se servesc dupa plac, cu dulceata sau doar cu zahar praf sau, de ce nu, cu un sos de ciocolata.

Daca in compozitie punem sare si piper le putem alatura unei fripturi, peste , snitel...

Eu am adaugat in compozitie condiment picant pentru pui si vegeta.

Se pot servi si in zile de post sau la cina alaturi de o slaninuta sau salam

TIPS-URI

1

Daca devin brune la prajire exista riscul sa se intareasca

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele de malai" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 08:41

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Balmos