Gogosar intreg in otet

de Andra_Constantinescu in Muraturi, 22 Oct 2017 | 6780 vizualizari

 

Anul acesta am hotarat sa incerc si alt mod de a conserva gogosarul, asa ca acesta este unul dintre ele. 

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg gogosar
  • 500 ml otet
  • 500 ml apa
  • 5 linguri ulei
  • 3 linguri rase de sare grunjoasa
  • 500 g zahar
  • cateva boabe de piper
  • cateva boabe de mustar
  • cateva foi de dafin
  • un borcan de 3 l
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosar intreg in otet:

Se spala gogosarul si se inteapa din loc in loc cu o tija metalica sau cu o scobitoare.

Intr-o oala se pun otetul, apa, uleiul, sarea, zaharul,cateva boabe de piper, cateva boabe de mustar si cateva foi de dafin. Se pun la foc si cand dau in clocote se adauga gogosarii intregi in aceasta compozitie. Se tin la foc pana cand gogosarii se oparesc si isi schimba culoarea. Se scot apoi si se lasa sa se racoareasca un pic. Se pun intr-un borcan, adaugand si compozitia cu otet.  Se infileteaza capacul si se mai fierbe borcanul intr-un vas cu apa calda, pe fundul caruia se aseaza un prosop, timp de 40-50 de minute. Se lasa borcanul sa se raceasca in apa din vas sau se pune sub o patura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosar intreg in otet" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

pe 02.06 la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 02.06 la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosari in sos de mustar