Gogoși pufoase

de Julie in Dulciuri, 7 Feb 2011 | 8549 vizualizari

 

Cine poate refuza o gogoașă rumenă, pufoasă? :)

 

INGREDIENTE

  • 200 ml lapte,
  • 2 ouă,
  • 25 g drojdie proaspătă,
  • 100 g zahăr,
  • un praf de sare,
  • 50 ml ulei,
  • 50 g unt,
  • coajă rasă de lamâie,
  • esență de vanilie,
  • aprox. 600 g făină,
  • zahăr farin pt finisare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogoși pufoase:

Drojdia se amestecă cu laptele , zaharul și uleiul. Se pune făina intr-un bol, se face o adâncitură în mijloc și se adaugă amestecul lichid, ouăle, esența, coaja rasă de lămâie, sarea și se framântă bine. După ce s-a obținut un aluat omogen,se adaugă untul topit, puțin câte puțin și se framântă in continuare până se incorporează tot  (ca la cozonac ). Se lasă aluatul la crescut, in loc cald, până iși dublează volumul. Din aluatul dospit se intind foi de grosimea unui deget, din care se decupează forme rotunde cu ajutorul unui pahar.Se mai lasă incă 10 minute să crească apoi se prăjesc in ulei incins până se rumenesc pe ambele părți. Se scot pe șervete absorbante de hartie apoi se dau prin zahăr farin vanilat.
Se adună repede toată familia și se servește cu gogoși calde!  :) 

TIPS-URI

1

Se pot alege multe feluri de servire: se pot umple cu diverse creme, budinci sau gemuri ,se pot servi cu dulceață alături sau chiar cu brânză rasă deasupra- pentru cine tolerează asocierea dintre dulce și sărat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogoși pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

ieri la 09:41

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară - Reteta gustoasa si aromata

de RODIMUR 8

pe 05.09 la 16:21

Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur 4

pe 05.09 la 15:43

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

pe 04.09 la 17:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Trandafir din aluat dospit, cu nuca si gem de caise