Gnocchi din dovleac copt cu unt brun si pesto de rucola

de Satisfyyourcravings in Paste, 25 Apr 2016 | 2992 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru pesto:
  • 70 grame rucola
  • 55 grame miez de nuca
  • 40 grame Parmezan ras
  • 1 catel de usturoi
  • 125 ml ulei de masline extra virgin
  • Pentru gnocchi:
  • 400 grame cartofi fainosi, curatati si taiati cuburi
  • 1/2 dovleac mic (250 grame)
  • 300 grame faina
  • 40 grame parmezan ras
  • 30 grame unt nesarat
  • Pentru servit:
  • rucola
  • Parmezan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gnocchi din dovleac copt cu unt brun si pesto de rucola :

Pentru pesto, se amesteca toate ingredienele mai putin uleiul, cu ajutorul unui robot de bucatarie. In timp ce robotul este in functiune, se adauga uleiul in fir continuu, pana se obtine o pasta cremoasa.

Se fierb cartofii in apa cu sare, 15-20 de minute. 

Se coace dovleacul 40-60 de minute, in cuptorul incalzit la 220 de grade, pana este moale. 

Se indeparteaza semintele si coaja si se zdrobeste cu o furculita. Se amesteca cu cartofii, faina, parmezanul, sare si piper, folosind o unealta pentru piure, pana se obtine un aluat lipicios, omogen.

Se divide aluatul in 4, iar fiecare bucata se ruleaza sub forma de sfoara cu diametrul de 1 cm, pe o suprafata presarata cu faina.

Se taie bucăți cu lungime potrivită, iar cu o furculiță se fac mici adâncituri pe fiecare, pentru ca sosul să adere mai bine.

 

Se fierb în apă cu multă sare până se ridică la suprafață.

 

Într-o tigaie, se încălzeste untul și se lasă până când prinde o culoare brună. Se adauga gnocchi in tigaie si se scutura pana cand toate bucatile sunt acoperite de unt. 

Se servesc cu pesto de rucola, frunze de rucola si parmezan ras.

TIPS-URI

1

Gnocchi negatiti pot fi pastrati pana la o zi in frigider, pe o tava, intr-un singur strat, acoperiti cu un prosop.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi din dovleac copt cu unt brun si pesto de rucola " nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rahela Velicu 1

25.04.2016, 21:47

Arata super!

mirela0911 1

26.04.2016, 06:59

Hmmmm! Faina rețetă!

Geanina87 1

26.04.2016, 08:21

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

la 19:27

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu ton