Ghiveci cu dovlecei

de deliciousflavours in Mancaruri de legume, 4 Sep 2012 | 16960 vizualizari

 

Dovleceii stau la baza multor preparate traditionale de sezon: mancare de dovlecei, dovlecei umpluti cu diverse compozitii, zacusca de dovlecei si alte mancaruri delicioase. Ghiveciul de dovlecei este o mancare de sezon, plina de aroma si savoare.

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel mai mare/2 mai mici
  • 4 ardei grasi
  • 1 ardei iute (optional)
  • 1 ceapa rosie mare/2 mai mici
  • 2 rosii
  • 1 lingurita boia dulce
  • sare, piper
  • ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ghiveci cu dovlecei:

Ceapa o taiem julienne si o calim in putin ulei de masline pana se inmoaie si devine usor aurie.

Dovleceii curatati ii taiem in 2 pe lungime, curatam de seminte cu ajutorul unei linguri apoi taiem fasiute nici prea groase nici prea subtiri. Ardeii deasemenea ii taiem julienne, rosiile cubulete, iar ardeiul iute rondele.

Cand ceapa este gata adaugam ardeii, dovleceii, rosiile, boiaua si condimentam cu sare si piper dupa gust.

Lasam la foc mic pana toate legumele devin moi, la final presaram marar sau/si patrunjel.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ghiveci cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (19)

iry-gabriela 1

04.09.2012, 20:34

ce bunatate de ghiveci ai facut!

adry88 1

06.09.2012, 11:57

place

deliciousflavours 1

06.09.2012, 17:30

mersi dragelor, va pup cu drag!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort mimosa.

de Adele 4

la 08:32

Mini tarte cu cremă de iaurt și afine - Rapide și delicioase

ieri la 07:46

Bomboane Tiramisu - Delicii rapide și savuroase

pe 19.11 la 07:37

Brioșe cu dovleac și cremă de brânză - Pufoase, fragede și aromate

pe 18.11 la 10:45

Aripioare de pui cu iaurt grecesc- Savuroase, fragede și aromate

pe 17.11 la 10:45

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]