Gem si sirop de capsuni

de cec in Dulceata / Gem, 21 Iul 2011 | 10497 vizualizari

 

La noi se bea fff mult suc si ca sa nu mai cumparam sucuri am ales sa fac siropuri de fructe pt a avea cu ce face suc.
Cum anul acesta mi s-au parut destul de scumpe capsunile nu am luat decat ~3kg de capsuni din care am scos 2,250l sirop si 3 borcanele cu gem

 

INGREDIENTE

  • 2.5 kg capsuni 
  • 2 kg zahar 
  • 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem si sirop de capsuni:

Am spalat bine capsunile si le-am pus in cratita alternand cu zaharul si am lasat pana s-a topit zaharul, amestecand din cand in cand in ele. Cand s-a topit zaharul am strecurat.

Sucul obtinut l-am pus in sticle pe care le-am sterilizat bain marine pt a tine fara probleme si fructele ramase le-am folosit pt gem.  Am mai adaugat 500g zahar, am pus pe foc si am fiert pana s-a legat, luand spuma cand era cazul (eu l-am fiert la foc potrivit, stand langa el si amestecand mereu) Aproape de sfarsit am adaugat zeama de lamaie si am mai fiert pana s-a legat bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem si sirop de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

ieri la 11:02

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

pe 04.11 la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]