Gem de pere

de Julie in Dulceata / Gem, 29 Aug 2011 | 5081 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pere,
  • 700 g zahar,
  • 2-3 linguri zeama de lamaie, 
  • cateva picaturi cu esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de pere:

Perele se curata de coaja si se rad mic. Se amesteca cu zaharul si zeama de lamaie si se lasa la frigider peste noapte. A doua zi se pun la fiert, la foc mic, timp de aproximativ 30-35 minute, amestecand des, sa nu se prinda de fundul vasului.  La final se adauga esenta de vanilie. Gemul se pune fierbinte in borcanele spalate si sterilizate

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de pere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]