Gem de mure

de Lau in Dulceata / Gem, 19 Aug 2021 | 3300 vizualizari

 

Retete de suflet

 

INGREDIENTE

  • 3 kg mure
  • 2 kg zahar
  • 1 lamaie
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de mure:

Murele le spalam bine si le lasam sa se scurga bine de apa, le adaugam int-un vas mai mare, adaugam zaharul si amestecam usor; lasam peste noapte.

A 2 zi punem murele la foc mic sa fiarba,spumam de cate ori este nevoie.

Cu ajutorul unei palete scoatem 1/2 din mure si le acoperim cu un capac.

Celelalte le lasam sa fiarba la foc mic pana ce se ingroasa siropul(cu ajutorul unei palete eu am mai zdrobit din mure).

Adaugam murele si mai fierbem cateva minute,spumand spuma care se va forma(eu le-am mai fiert 10 min la foc mic fara sa clocoteasca)

Facem proba cu farfuria,punand sirop pe o fafurie si lasam sa se raceasca,nu trebuie sa fie prea cursiv.

Punem dulceata in borcanele fierbinti si le intoarcem cu fundul in sus,le acoperim cu un prosop si le lasam sa se raceasca pana a 2 zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de mure