Gem de mure

de Zamfira in Dulceata / Gem, 22 Iul 2012 | 10383 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg. mure
  • 900 g. zahar
  • zeama de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de mure:

Se spala murele, se scurg de apa, adaugam zaharul lasam la fiert 30 de minute, si indepartam spuma. Cand este aproape gata, adaugam zeama de la o lamaie si-l mai fierbem 5 minute.

Pentru a ne pregatii de ambalare, spalam borcanele si le bagam in cuptorul incins pana devin foarte fierbinti.

Dupa care punem gemul in borcane, cat timp acestea sunt fierbinti.

Se pune deasupra aspirina pisata, se inchide ermetic si se pun inapoi in cuptorul fierbinte, dar cu focul stins si se lasa acolo pana se racesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de pere cu mere