Gem de capsuni

de lia maria in Dulceata / Gem, 20 Iun 2011 | 6866 vizualizari

 

Dulce, aromat si delicious ! Foarte usor si rapid de facut cu gelfix !

 

INGREDIENTE

  • 4 kg capsuni
  • 4 plicuri gelfix 2/1
  • 2kg zahar
  • Borcane cu capac si filet
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de capsuni:

Borcanele si capacele, le spalam bine, apoi le punem cu gura in jos, pe un prosop/carpa curata, la scurs si uscat.

Spalam si indepartam coditele de la capsuni si le lasam cateva minute, intr-o strecuratoare . Pentru a optine gem, am dat capsunile pe rand, prin robot ( cateva palete, nu foarte mult) sa se zdrobeasca, sa obtin mai usor pasta (pt mine gemul, inseamna pasta si nu trebue sa aiba bucati intregi de fructe), apoi le-am golit in cratita de tuci, pt fiert. 

Intr-n bol, am amestecat praful gelfix cu 8 linguri de zahar, l-am adaugat peste pasta de capsuni si am pus cratita la fiert, amestecand din cand in cand.

Cand a inceput sa fiarba, am adaugat restul de zahar si amestecand am mai lasat sa dea in clocot inca 4’ din momentul fierberii si am oprit focul.

Am asezat borcanele intr-o tava de aragaz, in care am pus putina apa (ca sa nu crape borcanele de la gemul fierbinte) cu o palnie si cu polonicul am umplut borcanele rand pe rand.

Am pus pe fiecare borcanel o bucatica de celofan (udat inainte, ca sa se lipeasca si sa inchida bine gura borcanului) si peste el, am infiletat capacul. Am lasat cateva minute borcanele cu capacul in jos, apoi le-am intors si dupa ce sau racit, le-am cosmetizat (am taiat excesul de celofan si le-am sters daca s-a scurs gem…), le-am etichetat si le-am asezat pe raft in camara.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mamaieelena 1

24.06.2011, 08:40

adry88 1

02.07.2011, 17:10

bun

getix 1

19.05.2013, 08:35

Lia, foarte rapid si are o culoare foarte frumoasa ;
eu nu am folosit pana acum gelfix, am mers pe metoda traditionala !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

ieri la 11:02

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

pe 04.11 la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]