Galbiori cu usturoi si mamaliguta

de Razvan Constantinescu in Mancaruri de post, 1 Iul 2018 | 8772 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Tocanita de galbiori:
  • 350 g galbiori
  • 5 linguri ulei
  • 1 lingurita rasa cu sare
  • 200 ml apa
  • 1 capatana mica de usturoi
  • Mamaliga:
  • 1 l apa
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingurita rasa cu sare
  • 200 g malai
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galbiori cu usturoi si mamaliguta:

Se curata galbiorii de pamant, se spala si se taie in bucati mari.

Se pune ulei intr-o cratita, se adauga galbiorii si sarea. Se lasa sa fiarba pana scade zeama, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand scade. Se ia cratita de pe foc si se adauga usturoiul presat.

In timp ce se fierb galbiorii, se pregateste si mamaliga: se pun apa, uleiul si sarea intr-un tuci la foc. Cu putin inainte ca apa sa dea in clocote se pune malaiul in ploaie si se mesteca energic cu telul. Se lasa mamaliga la foc mic, mestecand din cand in cand prin ea. Este gata atunci cand se desprinde de peretii tuciului cu usurinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Galbiori cu usturoi si mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

ieri la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

ieri la 02:56

Supa de pui cu galuste de gris – ca la mama acasa

de vasimur 4

pe 20.10 la 10:38

Biscuiți cu gem de vișine - Fragezi și delicioși

pe 20.10 la 06:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]