Fursecuri cu nuca

de Valclaudia in Dulciuri, 12 Oct 2013 | 4814 vizualizari

 

Va multumesc tuturor pentru urari... In semn de multumire va servesc cu acesti biscuiti fragezi.....

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 250 gr. unt
  • 380 - 400 gr. faina alba
  • 4 oua
  • 1/2 plic praf de copt stins intr-o lingurita suc de lamaie
  • 100 gr. zahar tos
  • 200 gr. nuca macinata
  • Pentru glazura:
  • 100 gr. ciocolata amaruie
  • 20 ml frisca lichida
  • Pentru decor:
  • cca 150 gr samburi de nuca (jumatati)
  • ciocolata alba menaj (rasa)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu nuca:

Amestecam untul (la temperatura camerei) cu zaharul, nuca si praful de copt stins in suc de lamaie. Adaugam pe rand ouale, apoi incorporam faina.

Obtinem un aluat elastic pe care-l tinem 30 min. la rece.

Il intindem pe masa de lucru infainata, decupam floricele pe care le asezam pe hartie de copt in tava, le coacem la foc potrivit pana se rumenesc usor.

Incalzim frisca lichida intro craticioara, rupem ciocolata, o adaugam in frisca si amestecam pana obtinem o glazura omogena.

Cu aceasta glazura ungem fursecurile folosind pensula de silicon.

Peste fiecare floricica asezam cate un sambure de nuca iar la final presaram ciocolata alba rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu visine