Fursecuri

de Dana Cristea - pusikmea in Prajituri, 4 Apr 2010 | 4920 vizualizari

 

sunt facute din compozitia fursecurilor Ghoriba (fursecuri Maroc)

 

INGREDIENTE

  • * 2 oua   
  • * 50 g unt   
  • * 40 ml ulei   
  • * 150 g zahar   
  • * esenta de vanilie   
  • * 350 g faina   
  • * 1 lingurita praf de copt   
  • nuca
  • nuca de cocos
  • glazura
  • bombonele pt decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri:

Mixam ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam zaharul si mixam in continuare pana isi dubleaza volumul.

Untul il topim, apoi il amestecam cu uleiul si esenta de vanilie si  turnam peste crema de oua. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam. Aluatul obtinut il dam la frigider 1 ora.

 aluatul obtinut il taiem in 2 si intindem cate o foaie, nu f subtire, potrivita , pe care o decupam sub diferite forme ( eu nu am avut forme de fursecuri si le-am decupat cu ajutorul unu pahar) Le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu in jur de 10-15 minute.

le decoram dupa propriul gust, sau le putem lasa simple.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]