Friptura de purcel

de oanapl in Porc, 26 Dec 2019 | 5409 vizualizari

 

Bunatati pentru Craciun
 
Friptura de purcel sau pomana porcului, este nelipsită de pe masa noastră în preajma Sărbătorilor, când socrii mei taie purcelul.
 

 

INGREDIENTE

  • cca. 700 g carne de porc
  • 1 ceapă albă
  • 2 lgt boia de ardei
  • sare
  • piper
  • cârnați de casă
  • murături preferate
  • mămăligă
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de purcel:

Se spală bucata de carne apoi se taie în cubulețe potrivit de mari și se pune la fiert, în apă cât să o acopere, pentru 50-60 de minute.
Separat, se toacă ceapa mărunt, se călește puțin și se adaugă bucățile de carne și se lasă să se rumenească puțin. Se adaugă cârnațul tăiat bucăți, condimentele, un polonic de zeamă (în care a fiert carnea) și se lasă să fiarbă la foc potrivit, în cratița acoperită cu capac, până când scade zeama, iar carnea este bine fiartă.

De câte ori este nevoie se adaugă câte puțină zeamă fierbinte și se lasă să fiarbă mai departe. Se adaugă sare după gust. 
Între timp se pregătește și mămăliga.
Se servește alături de murăturile preferate.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de purcel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cotlet la cuptor, cu sunca afumata