Friptura de iepure

de Panacris in Mancaruri cu carne, 9 Apr 2012 | 7395 vizualizari

 

Un inlocuitor delicios al mielului de paste!

 

INGREDIENTE

  • carne de iepure (pulpe, muschiulet),
  • ulei Omega 3,
  • sare aromata cu ierburi si usturoi,
  • boia de ardei dulce,
  • foi de dafin,
  • rozmarin,
  • vin alb demisec 300 ml.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de iepure:

Carnea de iepure se spala, se portioneaza. Se "maseaza" bine cu ulei Omega 3 (am renuntat la uleiul de masline!). Se presara sarea aromata, boiaua de ardei dulce, se adauga foile de dafin si rozmarinul tocat marunt. Se lasa la rece cel putin 3 ore, sau de pe o zi pe alta. Se pune la cuptor la foc incins ptr cca. 10 minute, ca sa se rumeneasca. Apoi se adauga vinul, se acopera cu foaie de pergament (am renuntat la folia de aluminiu!) si se lasa la foc mic cca. 30 de minute.

Friptura am servit-o cu galuste de cartofi, sos vanatoresc cu ciuperci de padure si salata verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de iepure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]