Frigarui de peste cu piure de morcovi

de -Licurici- in Peste, 20 Apr 2016 | 3951 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru frigarui:
    • 500 g file de peste;
    • 2 lime (taiate felii);
    • sare;
    • piper.
  • Pentru marinada:
    • zeama de la un lime;
    • 2-3 linguri ulei de masline;
    • 6 catei de usturoi;
    • sare;
    • piper.
  • Pentru piure:
    • 3 morcovi;
    • un cartof;
    • o ceapa;
    • 2-3 linguri de lapte;
    • o lingurita de unt;
    • sare;
    • piper.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frigarui de peste cu piure de morcovi:

  1.  Se incepe cu marinada peste peste.
  2. Se amesteca zeama de lime cu uleiul de masline, usturoiul (zdrobit cu lama cutitului), sare si piper, apoi se adauga pestele taiat cubulete, se amesteca bine si se da la frigider pentru cel putin o ora.
  3. Intre timp, se pregateste piureul.
  4. Ceapa se toaca marunt, morcovii rondele, iar cartofii cubulete mici.
  5. Intr-o cratita, se pune ceapa la calit in putin ulei, pana devine aurie, apoi se adauga morcovii si cartofii.
  6. Se calesc cateva minute, apoi se adauga apa fiarta, sare, piper si se lasa pe foc, pana legumele sunt gata.
  7. Se paseaza legumele cu untul si laptele,.
  8. Daca este nevoie, se mai adauga sare si piper.
  9. Pestele se scoate din marinada si se asambleaza frigaruile.
  10. Pe betisoarele de frigarui se alterneaza o bucata de peste si o felie de lime, pana se termina.
  11. Frigaruile se prajesc pe grill, cate 3- min pe fiecare parte.
  12. Frigaruile se servesc cu piureul de morcovi.
  13. La final, se stropesc cu zeama de lime si se decoreaza cu patrunjel tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Frigarui de peste cu piure de morcovi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Rahela Velicu 1

04.05.2016, 09:38

foarte bune!

CameliaR 1

12.05.2016, 12:03

Ce prezentare faina!

-Licurici- 1

23.05.2016, 09:23

Multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Macrou cu ierburi de Provence si sofran