Foi cu suc de rosii, crema de gris si gem de caise

de Angelina_Elena in Prajituri, 14 Aug 2013 | 21507 vizualizari

 

Cand am vazut prajitura la Merisor mi s-a facut instantaneu pofta ! Am facut-o si in varianta de post, cu crema de cocos, dar parca imi place mai mult asa, cu crema de gris si gem de caise. Va invit sa degustati o prajiturica simpla si delicioasa!
La multi ani de Sf Maria! :)

 

INGREDIENTE

Foi cu suc de rosii:
  • 12 linguri suc de rosii
  • 12 linguri faina
  • 12 linguri ulei
  • 10 linguri zahar
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 praf de sare
Crema de gris:
  • 150 g margarina rama
  • 600 ml lapte
  • 6 linguri gris
  • 4 linguri zahar
In plus:
  • gem de caise
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi cu suc de rosii, crema de gris si gem de caise:

Foi cu suc de rosii: intr-un vas punem faina, sucul de rosii, uleiul, zaharul, praful de sare, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si incepem sa framantam usor cu mana pana obtinem un aluat nici prea tare, nici prea moale, care sa nu se lipeasca de maini.

Daca este nevoie mai putem adauga putina faina.

Aluatul obtinut se imparte in 4 parti egale.

Intindem cu sucitorul 4 foi , pe masa de lucru infainata.

Foile se coc la foc mediu, timp de 10 minute, pe fundul unei tavi tapetate cu hartie de copt.

Dupa ce s-au copt foile, le lasam sa se raceasca si pregatim crema.

 Crema de gris: intr-un ibric punem laptele si zaharul la fiert.

Cand incepe sa fiarba adaugam grisul in ploaie, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase.

Fierbem pana se ingroasa, apoi oprim focul si adaugam margarina.

Amestecam usor pana margarina s-a incorporat complet, apoi acoperim vasul cu o folie transparenta si lasam sa se raceasca complet.

Asamblare: impartim crema in 3 parti egale.

Pe prima foaie punem o parte de crema, intindem un strat subtire de gem de caise, acoperim cu ce-a de-a doua foaie si tot asa pana terminam.

Ultima foaie ramane simpla si se poate orna cu zahar pudra sau ciocolata topita.

Dam la frigider peste noapte.

A doua zi taiem si servim.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

In locul gemului de caise putem sa folosim gem de prune sau de macese.

2

Tava folosita de mine are dimensiunea de 28/20 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu suc de rosii, crema de gris si gem de caise" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

File de cod cu rosii cherry la tigaie

de Caty 3

ieri la 20:11

Brioșe cu căpșuni și ciocolată albă - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 09:27

Chiftelute de cartofi - Gustoase si usor de facut

pe 30.07 la 12:45

Castraveți murați pane - Aperitiv crocant și delicios

pe 30.07 la 08:37

ULTIMELE COMENTARII

caxorop247

Die Website https://sportapothekeonline.com/ ist eine effektive Lösung für alle, die ihren Körper ohne unnötigen Aufwand und leere Versprechungen in Ordnung bringen möchten. Hier können Sie wirksame Medikamente kaufen: von Fatburnern über Anabolika bis hin zu Hilfskomplexen. Dank der benutzerfreundlichen Oberfläche und der schnellen Lieferung müssen Sie keine Zeit mit der Suche verschwenden – alles Beste ist an einem Ort. Dies ist ein Shop für alle, die Wert auf Ergebnisse legen und nicht jahrelang warten möchten.

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert placinta dulce de toamna