Focaccia cu masline

de cristina1985 in Piine, 14 Sep 2019 | 3018 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 450-500 g faina
  • 270 ml apa calda
  • 1/2 lg miere
  • 3 lg ulei masline
  • 4 g drojdie uscata
  • 1 2/3 lg-ta sare
  • Pentru saramura:
  • 50 ml apa
  • 2 lg ulei masline
  • 1 lg-ta sare grunjoasa
  • Alte ingrediente:
  • 100 g masline fara samburi
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu masline:

Faina se cerne, iar drojdia se dizolva in apa si miere. Se amesteca drojdia cu 450 g faina. Se adauga uleiul si sarea. Se framanta 10 minute. Daca mai trebuie faina, mai adaugati, dar nu multa. Aluatul trebuie sa fie elastic. Lasati sa creasca 30 minute.

Apoi se intinde intr-o tava cu hartie de copt, se preseaza maslinele (taiate rondele) si turnati saramura (toate ingredientele amestecate). Lasati la crescut, inca 1 ora.

Coaceti in cuptorul preincalzit, timp de 25 minute, sau pana este gata ( incercati cu un bat de frigarui, in centru, iar daca iese uscat, e gata).

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu fructe de pădure - Pufoasă, dulce și aromată

pe 02.09 la 08:16

Tarta cu porumb si mozzarella

de Rocsi 9

pe 01.09 la 20:21

Tort Pina Colada (cu ananas)

de RODIMUR 8

pe 01.09 la 15:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle pentru hamburgher