Fluturasi cu gem

de Nadyne in Dulciuri, 26 Oct 2016 | 3425 vizualizari

 

 Pufosi, excelenti pentru mic dejun, serviti alaturi de o cana cu lapte sau pentru pachetel...

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 3 galbenusuri+1 ou intreg
  • 100 g zahar
  • 1 plic drojdie uscata
  • 250 ml lapte+2 linguri
  • 50 ml ulei
  • 50 g unt topit
  • esenta de vanilie
  • gem de caise
  • gem de prune
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fluturasi cu gem:

Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, laptele chiar putin caldut.

In cuva masinii de paine punem ingredientele in urmatoarea ordine: 2 galbenusuri, oul intreg, uleiul, untul topit, laptele caldut (nu fierbinti), zaharul, esenta de vanilie, faina si drojdia. Pornim programul de framantare/dospire. La mine a durat 1h si 30'.

Luam apoi, bucati din aluatul crescut si pe blatul infainat, le aplatizam cu mana in forma dreptunghiulara, repartizam umplutura si rulam. Capetele fiecarui rulou micut la bagam dedesubt. Crestam aluatul cu un cutit bine ascutit la ambele capete, lasand mijlocul lipit. Asezam fluturasii in tava tapetata cu hartie de copt, desfacem usor marginile si-i mai lasam la crescut vreo 15 minute.

 Ii ungem apoi cu galbenusul diluat cu cele 2 linguri cu lapte

Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 25-30 minute sau pana se rumenesc frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fluturasi cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu iaurt și nectarine - Desertul rapid și delicios

ieri la 09:25

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

pe 26.08 la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

pe 26.08 la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta de toamna: cu mere, pere si gutui