Fluturasi - Briose cu crema de vanilie

de Corinuta in Prajituri, 20 Mai 2011 | 31539 vizualizari

 

Ce sa va spun? Sunt fan briose....dar probabil stiti deja :)) Se fac si se coc rapid si cu crema sunt de-a dreptul divine! Si se mananca cat ai clipi!

 

INGREDIENTE

  • Ptr briose:
  • 200 g faina
  • 100 g zahar
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilinat
  • 2 oua
  • 80 ml lapte
  • 120 ml ulei
  • Ptr umplutura si topping:
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 400 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 200 ml frisca
  • 50 g gem de capsuni
  • 20 g zahar pudra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fluturasi - Briose cu crema de vanilie:

Se amesteca bine toate ingredientele uscate, se adauga ouale, laptele si uleiul si se mixeaza cca 5 minute. Se preincalzeste cuptorul, se toarna aluatul in forme de briose si se coace 25 de minute, apoi se lasa la racit.

Se prepara budinca asa cum scrie pe plic, apoi se lasa la racit acoperita cu o folie. Se bate frisca si se amesteca cu budinca. Puteti sa faceti si fara frisca.

Se taie cate un capacel de la fiecare briosa, se scobeste din miez, apoi se umple cu crema. Se taie capacelele in doua si se infig in crema sa formeze aripioarele. Pe mijloc se pune cate o lingurita cu gem si apoi se pudreaza cu zahar.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fluturasi - Briose cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]