Floarea mielului

de epurasha2bb in Oaie, 8 Mar 2010 | 4197 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie aluat congelat pentru placinta;
  • 300 g carne tocata amestec de miel cu vita; 
  • 150 g cascaval;
  • pasta de rosii;
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 1 ceapa mare;
  • 1 ou;
  • condimente: piper, curry;sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Floarea mielului:

Se caleste ceapa tocata marunt, se adauga carnea tocata, apoi pasta de rosii si condimentele,cimbrul uscat. Se lasa sa se raceasca putin, timp in care incalzim cuptorul si intindem foaia de aluat pe masa. Se adauga si cascavalul ras peste amestecul cu carne.

Amestecul de carne se intinde peste foaia de aluat uniform, apoi se ruleaza pe lung si se taie rondele de cativa centimetrii. Se aseaza in tava o rondea in mijloc si restul de jur imprejur ca petalele unei flori. Tava trebuie sa fie rotunda. Se unge marginea  rulourilor cu ou si se da la cuptor pana se rumeneste. Sepesara patrunjel verde in momentul servirii.Se serveste cald cu sosuri  de iaurt cu lemongrass sau cu salata tzatziki.

TIPS-URI

1

daca aveti timp in loc de aluat congelat cumparat puteti prepara un aluat de casa astfel:150 g branza de vaci, 300 g faina, 6 linguri lapte, 6 linguri ulei, un praf de sare, 1 praf de copt.Se amesteca faina cu sarea si praful de copt si se incorporeaza usor in amestecul de branza cu lapte si ulei.sE intinde foaie si se aseaza amestecul de carne tocata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Floarea mielului" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Miel umplut