Fileu de peste prajit cu garnitura de rosii scazute(" Iahnieh bandora") si cartofi prajiti ("Mfarakeh batatas")

de Mihaela11_jo in Peste, 20 Noi 2010 | 8390 vizualizari

 

Maine este o zi de post cu dezlegare la peste.Va sugerez aceasta reteta araba care este foarte gustoasa si satioasa.

 

INGREDIENTE

  • Pentru pestele prajit
  • 1 kg file de peste;
  • condimente pentru peste(cuisoare,coriandru,cardamon,ghimbir,scortisoara,foi de dafin,piper);
  • sucul de la o lamaie;
  • sare dupa gust;
  • 4 linguri faina;
  • 1/2 pahar ulei de masline;
  • Pentru rosiile scazute:
  • 6 rosii de marime medie;
  • 2 ardei de culori diferite( verde, portocaliu);
  • 1 ceapa mica;
  • 1 lingurita Vegeta;
  • 4 linguri ulei de masline;
  • 1/2 lingurita de sare;
  • 1/2 lingurita piper macinat;
  • Pentru cartofii prajiti:
  • 3 cartofi mari;
  • 1 ceapa medie;
  • condimente pentru cartofi (piper, scortisoara, ghimbir, cuisoare);
  • 1 lingurita boia dulce de ardei;
  • 1/2 pahar de ulei de porumb;
  • 4 linguri ulei de masline;
  • 1/2 lingurita sare.
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fileu de peste prajit cu garnitura de rosii scazute(" Iahnieh bandora") si cartofi prajiti ("Mfarakeh batatas"):

Pestele prajit

Pestele se taie felii mai mari si se pune intr-o tava . Se sareaza, se condimenteaza si se stropeste cu sucul de lamaie. Se lasa 3-4 ore sa fie patruns bine de condiment, intorcandu-l din cand in cand de pe o parte pe alta. Se da prin faina si se prajeste.

Rosiile scazute-"Iahniet pandora"

Rosiile se oparesc si se decojesc. Se taie in bucati mai mari. Ceapa si ardeiul se taie marunt. Se pune uleiul la incins si se calesc ceapa si ardeiul cca 5 minute. Se adauga rosiile taiate bucati, Vegeta, sarea si piperul. Se fierb la foc mic 15 de minute .

Cartofii prajiti -" Mfarakeh patatas"

Cartofii se curata de coaja si se taie in bucati foarte mici, cuburi de cca 1cm. Se adauga ceapa taiata marunt, condimentele si sarea. Se calesc in ulei pana cartofii s-au inmuiat, cca 15 minute.

Se serveste pestele cu rosiile scazute, cartofii prajiti,masline verzi si salata de patrunjel. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fileu de peste prajit cu garnitura de rosii scazute(" Iahnieh bandora") si cartofi prajiti ("Mfarakeh batatas")" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]