Ficat de vitel cu ceapa

de Panacris in Vita, 8 Iul 2016 | 10506 vizualizari

 

Un fel prinicipal sățis și mai laes rapidddd ;) Spor și poftă bunăă! 

 

INGREDIENTE

  • Ficat de vițel 600 g,
  • ceapă galbenă 4 bucăți,
  • unt 50 g,
  • sare de mare,
  • piper proaspăt măcinat,
  • vin alb demisec cca. 250 ml.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat de vitel cu ceapa:

Ficatul se curăță, se spală și se taie felii potrivite. Se topește untul într-o tigaie, se adaugă bucațile de ficat și se lasă la prajit, acoperit la foc mic cca. 10 minute, întorcînd-se pe fiecare parte. Într timp ceapa se curăță, apoi se taie felii julien. Se pune ceapa la călit în ulei în altă tigaie, la foc mic, acoperit, cca. 10 minute. Se asezonează de sare și piper, se adaugă ceapa călită, lăsându-se la foc mic, cca. 5 minute, ca să se ”împreuneze” gusturile. Când feliile de ficat sunt aproape gata, se adaugă vinul alb demisec, cca. 100 ml și se mai lasă la gătit, acoperit, cca. 5 minute. Se servește fierbinte, ca atare sau alături de găluște de cartofi sau cartofi natur. Spor și pofta bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de vitel cu ceapa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

miki_a 1

09.07.2016, 10:43

Si noua ne place tare muuuult , dar sosul e cel mai grozav!

Rahela Velicu 1

09.07.2016, 13:31

foarte bun!

Zamfira 1

19.07.2016, 08:55

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]