Fasole galbenă cu sos provensal

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 28 Mar 2012 | 5352 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole galbenă,
  • 1 ceapă galbenă,
  • 1-2 linguri ulei,
  • 1/2 cană vin alb sec,
  • 1/2 linguriță zahăr,
  • 5-7 căței usturoi,
  • o conservă cu roșii,
  • sare,piper,
  • verdeață proaspătă (pătrunjel sau mărar la alegere).
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole galbenă cu sos provensal:

Ceapa se curăță, se toacă mărunt și se călește ușor în ulei. Adăugăm fasolea galbenă curățată și înlăturăm codițele (în cazul în care este proaspătă), apoi se taie în bucățele de 3-4 cm. Eu am folosit congelată (așa găsim tot timpul anului). Acoperim cu apă (apă fiartă) și lăsăm să fiarbă la foc mic pentru 10-15 minute. Adăugăm zahărul, vinul, roșiile tăiate mărunt (cu tot cu sos) și usturoiul tocat mărunt. Mai lăsăm să dea câteva clocote. Condimentăm cu sare și piper. Adăugăm verdeață proaspătă (eu am ales mărarul) și amestecăm.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole galbenă cu sos provensal" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu brânză - Cea mai rapidă și gustoasă rețetă

ieri la 10:53

Muschiulet de porc la cuptor, cu sos de smantana

de Caty 3

pe 29.10 la 20:42

Prajitura cu mere

de Caty 3

pe 29.10 la 13:55

Pastă de fasole cu avocado - Rețeta simplă de post

pe 29.10 la 13:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]