Fasole facaluita cu ceapa caramelizata

de Dya Daniela Andrei in Mancaruri de post, 13 Apr 2011 | 8062 vizualizari

 

O mancare ce imi place foarte mult, desi mananc rar :)

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole,
  • sare sau delikat,
  •  patrunjel verde, 
  • 5 cepe potrivite,
  • usturoi dupa gust,
  • ulei pentru calit ceapa,
  • 200 g suc de rosii/bulion,
  • 1 lingurita zahar pentru caramelizat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole facaluita cu ceapa caramelizata:

Punem fasolea la fiert intr-o oala de 2  litri, avand grija sa inlocuim apa cel putin o data. Dupa ce fasolea a fiert bine o spalam in apa rece pentru a o curata de cojile desprinse si o pasam cu ajutorul blender-ului impreuna cu sarea/delikatul. Adaugam apoi usturoiul pisat cu putin ulei si amestecam pentru a il incorpora in totalitate.

In timpul fierberii boabelor de fasole, pregatim prajeala: tocam ceapa marunt si o punem la calit in ulei pana cand se rumeneste. Adaugam apoi bulionul si lasam sa fiarba pentru inca 5 minute. Intr-o farfurie asezam 2-3 linguri de fasole facaluita iar peste aceasta o lingura de prajeala.
Pentru un aspect placut si un gust aromat putem adauga si ceapa caramelizata. Taiem ceapa julien,  presaram zahar peste ea si o punem la caramelizat intr-o tigaie incinsa.

Se serveste rece! Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Este absolut delicioasa servita cu muraturi

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole facaluita cu ceapa caramelizata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole galbena la capac