Fasole cu gusa afumata

de violeta30 in Mancaruri cu carne, 10 Feb 2020 | 4815 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cutii fasole albă
  • 2 cutii cu fasole rosie
  • 3 cepe mari
  • Ardei cuburi
  • Un morcov ras
  • 1 lingură cu ulei
  • Gușă afumată
  • Bulion sau roșii în bulion
  • Sare
  • Piper
  • Mărar
  • O lingură făină
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole cu gusa afumata:

Ceapa se taie cubulețe.
Se pune uleiul la încins într-o cratiță adâncă, se adaugă ceapa, morcovul ras și mai târziu ardeiul, apoi o ceșcuță cu apă. Când sunt moi se adaugă gușa tăiată după preferințe și se lasă să se prăjească.
Fasolea se clătește sub jet de apă într-o sită, apoi se adaugă peste ceapă. Se lasă să fiarbă bine vreo 15 minute, apoi se adaugă bulionul. După primul clocot se potrivește de sare și se desface o lingură de făină într-o ceșcuță de apă, apoi se pune peste fasole amestecând să nu se prindă. După primul clocot se pune piperul, cimbrul și mărarul și după câteva secunde se oprește.
Se servește cu ceapă sau murături.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu gusa afumata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

ieri la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

ieri la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 10.09 la 08:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole cu rasol afumat