Fasole batuta

de madi_marin in Mancaruri de post, 11 Apr 2011 | 7194 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole uscata
  • 2 foi de dafin
  • 2 cepe mari
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 1 capatana de usturoi
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Fasolea se pune la fiert. Dupa ce da in cateva clocote, se arunca apa si se pune din nou la fiert. Se adauga foile de dafin si se lasa sa fiarba la foc mic pana ce boabele s-au inmuiat.

Se taie cepele marunt, se presara cu sare si piper si se pun la calit in putin ulei, apoi se adauga apa si se lasa sa se inabuse . Cand e inmuiata se adauga pasta de tomate si se mai lasa putin pe foc. Se da deoparte.

Fasolea fiarta se scurge de apa in care a fiert, se pune in vasul mare al robotului de bucatarie, se dauga ulei, sare si usturoi, apoi se mixeaza bine pana ce se obtine o pasta omogena.

Se serveste crema de fasole cu ceapa calita deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

madi_marin 1

12.04.2011, 14:29

fetele.....va multumesc.... ma bucur ca va place si fasolica si prezentarea....

elena1988 1

12.04.2011, 16:56

Bucataras Medi 1

16.04.2011, 21:07

ce pofta mi-ai facut............... ................o am si eu in plan saptamana viitoare..............

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane

de oanapl 8

la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

pe 12.09 la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Iahnie de linte cu mamaliguta