Faguri

de Dya Daniela Andrei in Prajituri, 11 Oct 2016 | 22714 vizualizari

 

Cand eram mici, mama ne rasfata mereu cu prajiturele, anii au treut si le-am uitat magia. Am regasit forma de faguri ascunsa intr-un dulap in balcon. Astfel, am readus bucuria copilariei, dar de aceasta data, in zambetul Rebecai.
Reteta este din caietul foarte vechi ("nascut" o data cu mine) al mamei.

 

INGREDIENTE

Ne sunt necesare urmatoarele ingrediente:

  • 6 oua
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri lapte
  • 9 linguri ulei
  • 12 linguri faina
  • un plic cu praf de copt
  • optional: esente
  • pentru umplut: crema de ciocolata (sau dulceata)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Faguri:

Intr-un bol, spargem cele 6 oua si presaram zaharul.

Se adauga apoi uleiul, laptele si faina, praful de copt si esentele.

Mixam pana aluatul obtinut este omogen. Consistenta este ca cea a checului, o idee mai densa.

Forma de faguri se unge cu putin ulei si se asaza pe ochiul aragazului, lasand-o cateva minute pentru a se incalzi bine.

Cu ajutorul unei lingurite, luam cate putin din compozitie si o turnam pe forma incinsa (la o oarecare distanta, pentru a evita lipirea intre faguri).

Inchidem forma si o lasam pe foc aproximativ un minut, atat cat fagurii sa devina aurii.

Fagurii astfel copti se ung cu crema de ciocolata ori cu dulceata, dupa plac.

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

Daca sunt prea colorati, culoare maronie intensa, fagurii raman uscati. De aceea e bine sa se rumeneasca usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Faguri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

pe 17.12 la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

pe 17.12 la 07:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]