Eclere cu cremă de vanilie şi căpşuni

de diaconta in Prajituri, 25 Feb 2013 | 5147 vizualizari

 

Este prima oară când fac eclere,aşa că n-am fost prea mulţumită de rezultat.Va trebui să mai lucrez puţin la reţetă.Gustul a fost mulţumitor dar m-au dezamăgit ca şi aspect.

 

INGREDIENTE

  • Pentru eclere:
  • 250g faina
  • 100 g unt
  • 100 ml ulei
  • 500 ml apa
  • 1 lingura zahar
  • 5 oua
  • sare
  • Pentru crema:
  • 500 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 2 linguri amidon
  • 200 g unt
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • Pentru ornat:
  • 400 ml frisca naturala 32% grasime
  • 1 lingura zahar pudra
  • Capsuni
  • Zahar pudra de presarat deasupra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu cremă de vanilie şi căpşuni:

Am pregatit mai întâi cojile de eclere.

Am pus sa fiarba apa,untul,uleiul,zaharul si sarea.

Când a început sa fiarba,am adaugat toata faina odata,amestecând energic cu un tel câteva minute.

Am lasat sa se raceasca putin,apoi am adaugat pe rând ouale,amestecând bine dupa fiecare.

Am pus cu ajutorul unui poş compozitia într-o tava tapetata cu hârtie de copt.Am facut forme lunguiete sau rotunde.Mi-au placut mai mult cele rotunde cum au iesit.

Am pus tava în cuptorul preîncalzit,primele 10 minute la foc mai iute,apoi am redus focul si am mai lasat 15 minute.

Dupa ce s-au copt ,le-am lasat sa se raceasca si am pregatit crema.

Am mixat galbenusurile cu zaharul,am adaugat putin lapte.Am pus si amidonul,apoi aromele.

Am încalzit laptele si l-am pus peste crema de galbenusuri.

Am transferat amestecul într-o cratita la foc mic.

Am amestecat cu telul tot timpul,pâna s-a îngrosat si a avut consistenta unei budinci.

Am pus untul  si am amestecat pâna s-a topit.

Dupa ce s-a racit putin am pus-o la frigider.

Nu prea stiu din care motive a cam refuzat sa se întareasca.

Am mixat frisca cu o lingura de zahar pudra fiind o frisca neîndulcita.

Am taiat cate un capac eclerelor,am pus crema,frisca si bucati de capşuni.

Le-am lasat la rece  cam o ora.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu cremă de vanilie şi căpşuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu cacao, cremă de vanilie și căpșuni - Deliciu aromat și pufos

pe 06.06 la 13:47

Clătite bănățene - Gustul copilăriei

pe 06.06 la 12:34

Rulouri picante cu brânză și miere - Gustarea inedită și delicioasă

pe 06.06 la 10:12

Salată cu cartofi noi la cuptor - Rețeta gustoasă și plină de savoare

pe 05.06 la 08:10

Prăjitura cu pișcoturi și cremă cu Nutella - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 04.06 la 10:16

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert mini eclere cu crema de vailie