Eclere

de e_Delicios100 in Dulciuri, 23 Feb 2016 | 3489 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 1 pahar apa 200 ml,
  • jumatate de pahar de ulei,
  • 1 praf sare,
  • 1 cana faina,
  • 5 oua.
  • crema:
  • 600 ml lapte,
  • 6 gabenusuri,
  • 60 g faina,
  • 60 g unt,
  • esenta de vanilie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Intr-o cratita se pune apa, uleiul si praful de sare, iar cind incepe sa fiarba adaugam faina si mestecam bine pana obtinem o masa mai tare. Dupa racire se adauga cate un ou si se incorporeaza pana cand adaugam toate cele 5 oua. Tava de copt se tapeteaza cu faina si cu ajutorul unei pungi taiate in colt facem forma eclerelor. Asezati-le la o distanta mai mare pentru ca isi vor dubla volumul. Se vor coace timp de 40 min la 160 C.(Atentie nu deschideti cuptorul).
Gablenusurile cu faina si zaharul se mesteca, in acest timp laptele se pune la fiert. Cand incepe sa fiarba adaugam compozitia de galbenusuri in lapte si mestecam in continuu (Atentie la foc mic). Dupa ce s-a ingrosat compozitia adaugam untul si esenta de vanilie.

Taie apoi cojile de eclere si umple-le cu crema de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu cremă de vanilie (2)