Eclere

de Miha in Dulciuri, 4 Mai 2009 | 21728 vizualizari

 

Aceasta reteta o folosesc si pentru prepararea choux-urilor.

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 200 g margarina sau unt
  • 500 ml apa
  • o lingurita de sare
  • 6 oua
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Punem apa la fiert impreuna cu unt/margarina si sarea. Dupa ce s-a topit untul punem faina,toata o data si amestecam energic cu un tel,pana se desprinde aluatul de pe vas.

Lasam un pic sa se racoreasca,apoi adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare.

Aluatul se spriteaza in tava tapetata cu hartie de copt,sub forma de bastonase. Se coc la foc iute pentru 15 minute,apoi inca 10 minute la foc moderat.

Eu am facut bastonasele micute,daca le faceti mai mari,probabil ca vor trebui coapte mai mult,important e ca primele 15-20 de minute sa nu deschideti usa cuptorului.

Le-am umplut cu budinca de ciocolata de la Dr Oetcher preparata cu 400ml de lapte si le-am glazurat cu fondant in care am topit niste ciocolata cu lapte.

Pentru umplutura se poate folosi orice fel de budinca,in functie de preferinte.Sau frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata,cafea,frisca si alune caramelizate