Dulceata si gem de capsuni

de luminita20_2006 in Dulceata / Gem, 16 Iun 2011 | 4497 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg capsuni
  • 5 kg zahar
  • 4 lamai
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata si gem de capsuni:

Cantitatea de capsuni este cea care am folosit-o eu, ideea e ca atunci cand faceti sa puneti 1 la 1 .

Capsunile se spala se rup coditele si se pun intr-un vas in care va fierbe, apoi punem zaharul .

Se lasa asa pana cand se topeste tot zaharul. Dupa ce s-a dizolvat se pun la fiert la foc mic si se adauga zeama de la lamaie.La fiert se strange spuma.

Pentru dulceata se fierb in trei reprize de cate 5-7 min. Se fierb 5-7 min se lasa sa se raceasca apoi iar fierb si tot asa. Se face proba pe o farfurie  se lasa sa se raceasca un pic si apoi se picura; daca stopii de dulceata raman ca  roua( nu se imprastie) e gata. Se pune dulceata in borcane curate, se capseaza bine.

Pentru gem. Se lasa sa fiarba mai mult in functie de capsuni, la mine au fiert ~ 1h si 15min; am facut proba pe o farfurie am luat un pic din gem si am lasat sa se raceasca. Daca e bine legata si groasa e gata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata si gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de susine ( PRUNE ITALIENESTI)