Dulceata de zmeura

de Ancutsa in Dulceata / Gem, 19 Iul 2017 | 3610 vizualizari

 

O dulceata care vã va inveseli cu aroma ei in zilele de vara sau in zilele mohorate de iarna. Pentru mine, e gustul copilariei la borcan.

 

INGREDIENTE

  • 870 g zmeura
  • 750 g zahar (mai mult sau mai putin, dupa preferinte).
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de zmeura:

 

Se spala zmeura cu grija, pentru ca este fragila si se poate zdrobi usor, se asaza intr-o cratita mare si se acopera cu zahar.

Le lasam asa peste noapte, sa-si lase sucul.

 A doua zi, se fierbe la foc mic, se ia spuma si se amesteca mereu, ca sa nu se lipeasca. Veti sti ca siropul s-a legat, cand picatura pusa pe o farfurioara este consisenta, groasa si nu curge.

La aceasta cantitate, dulceata va fierbe destul de repede (cam 30 de minute).

 

Cand se raceste dulceata, se pune in borcane si se eticheteaza. Eu am obtinut un borcan mare si unul mic cu dulceata.

 

Pofta Buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/07/dulceata-de-zmeura-2017.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort mimosa.

de Adele 4

la 08:32

Mini tarte cu cremă de iaurt și afine - Rapide și delicioase

ieri la 07:46

Bomboane Tiramisu - Delicii rapide și savuroase

pe 19.11 la 07:37

Brioșe cu dovleac și cremă de brânză - Pufoase, fragede și aromate

pe 18.11 la 10:45

Aripioare de pui cu iaurt grecesc- Savuroase, fragede și aromate

pe 17.11 la 10:45

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]