Dulceata de gutui

de Ancutsa in Dulceata / Gem, 15 Oct 2018 | 5151 vizualizari

 

Mi-a adus sora mea cea mare nişte gutui frumoase, aşa că eram nerăbdătoare să le fac dulceaţă. Săptămâna trecută le-am curăţat şi le-am feliat cu gândul de a le da la robot, dar au fost aşa tari, că până la urmă le-am mărunţit la blender, ceea ce le-a înmuiat un pic şi asta mi-a plăcut pentru că s-au fiert şi mai bine. Un secret pe care l-am învăţat de la părinţii mei: să pun şi câteva frunze de druşaim. Îi dă o aromă deosebită şi specifică.

 

INGREDIENTE

  • aprox 1100 g gutui (cântărite după curăţare)
  • 600 g zahăr
  • 450 ml apă
  • 3 frunze de druşaim
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de gutui:

 

Se pun la fiert apa cu zahărul într-o cratiţă încăpătoare.

Se spală gutuile, se curăţă de coajă şi se taie felii. Eu le-am cântărit şi au avut cam 1100 g după feliere. Se mărunţesc la blender (a fost cel mai util în cazul meu) sau le puteţi da pe răzătoare, aşa cum daţi merele.

Siropul nu trebuie să fie legat, pentru că de regulă gutuile fierb mai greu. Se adaugă gutuile peste sirop, se amestecă uşor. Se lasă să fiarbă la foc domol, culegând spuma dacă este nevoie. Când începe să se lege şi să clocotească intens, se amestecă mai des.

Se fierbe până scade bine, iar dulceaţa este bine legată. La final se adaugă frunzele de druşaim spălate înainte şi uscate pe un şervet. Se mai lasă un pic şi se dă de pe foc.

După ce s-a răcit, vom observa că s-a mai închegat. Este gata de pus în borcane şi de etichetat. Eu am obţinut 1 borcan de 800 g, 2 de 370g şi un castronel mititel pentru pozat (şi degustat).

 

Timp de pregătire: 50 min

Timp de gătire: aprox 40 min

Porţii: 20

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/10/dulceata-de-gutui.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (18)

Ancutsa 1

17.10.2018, 13:35

Va multumesc frumos!

Rocsi 1

19.10.2018, 19:51

Ce mult imi place! Este o dulceata minunata!

Ancutsa 1

20.10.2018, 17:46

Rocsi, ma bucur ca iti place! Multumesc mult!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mere la borcan pentru iarna, fara zahar