Dulceata de capsuni reteta

de diaconta in Dulceata / Gem, 3 Iun 2011 | 7886 vizualizari

 

Dulceata de capsuni reteta
Parca nu ma induram sa nu fac niste dulceata de capsuni.Chiar daca pretul a fost "piperat",am gasit niste capsuni foarte aromati,iar dulceata a fost excelenta,asa ca pot sa spun ca a meritat si pretul si efortul.Efort care nu a fost prea mare,puteti sa va convingeti de asta.Si uite-asa s-au facut 150 de retete,mai o gluma....mai o reteta...adica "cook &smile".

 

INGREDIENTE

  • Dulceata de capsuni reteta
  • 3 kg de capsuni
  • 1,5 kg zahar
  • 3 plicuri gelfix 2:1
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni reteta:

Dulceata de capsuni reteta

Capsunii se curata de frunze si se spala.Se pun intr-o cratita si se zdrobesc putin cu blenderul vertical,dar se lasa si bucati mai mari.Gelfixul se amesteca cu 6 linguri de zahar,iar apoi se amesteca cu capsuni.Se pun pe foc si se lasa pana cand fierbe.Se lasa sa fiarba 5 minute,apoi se adauga zaharul si se mai fierbe 20 de minute.In tot acest timp se culege spuma care se aduna deasupra.

Asa fierbinte se pune in borcane,acestea se inchid,apoi se pun cu capacul in jos,se acopera cu un prosop si se lasa 1/2 ora,dupa care se intorc in pozitia normala si se mai lasa acoperite pana cand se racesc de tot.

Cred ca sunteti de acord ca mai simplu de atat nu se poate.

Pofta buna.....mai la iarna!!!!

Cand eram copii abia asteptam sa inceapa mama compotul sau dulceata si fiindca eram nerabdatori,mama ne spunea ca numai cand ninge se "coace" compotul.De cum il punea in camara tot intrebam "cand se coace compotul"

Asa si cu dulceata,sa vedem cand s-o coace.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni reteta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

diaconta 1

06.06.2011, 17:59

Multumesc Motane

MVMih 1

19.06.2011, 23:01

Dia ! Desi am lipsit putin, tre sa recunosc ce e bu e foarte bun...reteta ta e delicoasa...simplu si eficienta 3+1,5+3...
Fara sa dam la o parte asocierea intre cantitati...reteta este excelentisima

diaconta 1

20.06.2011, 17:06

Mih multumesc
mie-mi place cum a iesit,chiar daca unii nu sunt de acord cu folosirea gelfix-ului,eu sunt multumita de consistenta,culoare si de timpul scurt de preparare

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
dulceata de gutui, mere si pere cu suc de citrice